تلفات گودبرداری ساختمان‌ها در شأن ایران نیست
1392/10/01
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از وجود 100 مورد گودبرداری منجر به فوت از سال 87 تا هشت ماهه‌ سال 91 خبر داد و گفت: این تعداد تلفات گودبرداری در شأن کشوری با وجود تعدادی زیاد متخصص و مهندس نیست.
تلفات گودبرداری ساختمان‌ها در شأن ایران نیست

محمد شکرچی‌زاده در همایش ایمنی در کارگاه‌های ساختمانی که با رویکرد ایمنی در گودبرداری برگزار شد، اظهار کرد: گودبرداری در کلان‌شهرها طی سال‌های اخیر افزایش یافته اما از نیمه‌های سال گذشته روبه کاهش بوده است. وی با اشاره به مصوبه‌ اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی تهران درباره‌ بلند‌مرتبه سازی گفت: این مصوبه راه بزرگی برای بلند‌مرتبه سازی و پیشگیری از مشکلات آن است. شکرچی‌زاده افزود: باید در این باره تجدید‌نظر شود تا حقوق شهروندی با توسعه‌ پایدار شهری پایمال نشود.

وی با بیان این‌که امروز در کلان‌شهرها بلند‌مرتبه سازی به وضوح دیده می‌شود و در مقابل گودبرداری‌های غیراصولی منجر به تلفات می‌شود، گفت: در کشوری که تعداد زیادی مهندس و متخصص ساختمان دارد نباید این اتفاقات رخ دهد چرا که هر اتفاقی به مسئولیت مهندس سازه برمی‌گردد. رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به این‌که باید در طراحی، اجرا و شناسایی زمین موضوع ژئوتکنیک نیز مورد توجه قرار گیرد، افزود: این مرکز به عنوان نهاد حاکمیتی در جهت ارتقای ساخت‌وساز به این موضوع اهمیت می‌دهد. وی تاکید کرد: به تازگی پایگاه ژئوتکنیک به عنوان بانک اطلاعاتی در این زمینه تاسیس شده است که از مهندسین مشاور برای پروژه‌ها کمک گرفته می‌شود. شکرچی‌زاده با اشاره به انجام آزمایشات مکانیک و خاک در امر گودبرداری افزود: باید سیستم تعیین صلاحیت سازنده برای تهیه و اجرای دستورالعمل گودبرداری مورد توجه قرار گیرد.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: تهیه و اجرای دستورالعمل گودبرداری در حال بازبینی است. وی تصریح کرد: تدوین مقررات ملی ساختمان که به عهده این مرکز گذاشته شده در حال پیگیری است و مبحث هفتم این مقررات ملی در حال بازبینی قرار گرفته است. شکرچی‌زاده حضور اندیشمندان و متخصصان ساختمان را در امور شهرسازی و ایمنی مهم دانست و تاکید کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از جمع‌بندی و همکاری اندیشمندان در این حوزه استقبال می‌کند.

Compare Products
Compare