مرحله دوم نیروگاه خورشیدی مشهد روز پنجشنبه طی مراسمی با حضور اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به بهرهبرداری رسید.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان در این مراسم گفت: این شرکت سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی را که در مجموع 16 درصد مساحت کشور را تشکیل میدهند، زیر پوشش دارد.
محمد حسن متولیزاده افزود: براساس آمار یک دوره سی ساله از تعداد روزهای آفتابی، نیمه ابری و ابری در شهرستانهای مختلف استان، کاشمر بیشترین و قوچان کمترین روز آفتابی در سال را دارد. وی گفت: مشهد در این زمینه در رده پنجم شهرهای استان خراسان رضوی قرار گرفته است. وی اظهار داشت: با توجه به تعداد روزهای آفتابی و پرتوافکنی بسیار خورشید در این مناطق، اقلیم سه استان خراسان برای تولید انرژی فتوولتائیک خورشیدی بسیار مناسب بوده و در مقایسه با سایر استانها و کشورهایی که در کمربند خورشیدی قرار گرفته و توان مطلوب برای تولید الکتریسیته از انرژی خورشیدی را دارند، از موقعیت بهتری برخوردار میباشند.
وی ادامه داد: با این اوصاف یکی از بهترین مناطقی که میتوان الکتریسیته از انرژی خورشیدی تولید کرد، استان های مزبور میباشند لذا در همین ارتباط شرکت برق منطقهای خراسان به عنوان طرح آزمایشی از سال 1389 اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی کرده است. مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان گفت: این شرکت نخستین مرحله نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 2/43 کیلووات متشکل از 216 عدد پانل خورشیدی 200 واتی که مجهز به سیستم ردیاب خورشید میباشد را در تیرماه سال 1390 راهاندازی کرد. متولیزاده افزود: مرحله نخست نیروگاه خورشیدی تاکنون پس از گذشت 826 روز با 10 هزار و 101 ساعت کارکرد بیش از 219 هزار و 843 کیلووات ساعت انرژی الکتریکی تولید کرده است.
وی بیان کرد: این میزان تولید انرژی الکتریکی نه تنها هیچ آلودگی ایجاد نکرده بلکه باعث جلوگیری از انتشار 131 هزار و 906 کیلوگرم منواکسید کربن در فضای شهر و جلوگیری از مصرف 73 هزار و 282 مترمکعب گاز در نیروگاهها با سوخت فسیلی شده است. وی اظهار داشت: با توجه به موافقت و دستور مدیر عامل شرکت توانیر، مرحله دوم نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 6/21 کیلووات شامل 108 عدد پانل 200 واتی اجرا شد که اینک با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بهرهبرداری رسید. وی گفت: مرحله سوم نیروگاه خورشیدی مشهد نیز 25 درصد پیشرفت اجرایی دارد که با بهرهبرداری آن 2/43 کیلووات دیگر به ظرفیت نیروگاه اضافه خواهد شد و در نهایت با تکیمل این طرح تا پایان امسال ظرفیت نیروگاه خورشیدی به 110 کیلووات و میزان تولید برق سالانه به 230 هزار کیلووات ساعت خواهد رسید.
او اظهار داشت: هزینههای اجرای این طرح در مرحله اول و دوم در مجموع چهار میلیارد و 750 میلیون ریال میباشد و برای اجرای مرحله سوم با ظرفیت 2/43 کیلووات نیز سه میلیارد و 600 میلیون ریال مورد نیاز میباشد. وی افزود: در صورت تامین اعتبار لازم، امکان نصب 250 کیلووات پانل خورشیدی دیگر وجود دارد.
وی اظهار امیدواری کرد با توسعه نصب پانلهای خورشیدی در ادارات، منازل مسکونی و مراکز صنعتی، کشاورزی و آموزشی از توسعه نیروگاهها با سوخت فسیلی جلوگیری و از انرژی خورشید بیشتر استفاده شود.