رئیس هیئت مدیره شرکت صبانیرو گفت:سرمایهگذاری بخش خصوصی و توسعه انرژیهای نو در کشور نیازمند اصلاح قیمت برق است. احمد کاویانی درمراسم رونمایی از توربینهای بادی ارتقا یافته ۷۱۰ کیلوواتی افزود: اتمام انرژیهای فسیلی، لزوم رعایت مسائل زیست محیطی و اقتصاد انرژی از جمله عللی بوده که باعث حرکت دنیا به سمت استفاده از انرژیهای نو مثل انرژی بادی شده و کشور ما هم از این امر مستثنی نیست. وی ادامه داد: برنامهریزان و سیاستگذاران کشور از ۱۵ سال قبل با جدیت وارد این عرصه شدهاند و به عبارتی با وجودی که این انرژی مورد نیاز است، اما هنوز ارادهای قوی برای تحقق این خواسته مشاهده نمی شود. این کارشناس صنعت برق با اشاره به برنامه وزیر نیروی دولت یازدهم برای تولید ۵۰۰ مگاوات انرژی نو در سال جدید اظهار کرد: با سابقه ۱۳ ساله در این صنعت در حال حاضر کمی بیش از ۹۵ مگاوات ظرفیت نصب شده انرژی برق بادی در کشور وجود دارد و در سایر انرژیهای نو هم به تولیدات بزرگی نرسیدهایم. وی در ادامه با اشاره به چالشهای پیش روی توسعه انرژی بادی در کشور گفت: مهمترین چالش پیش روی صنعت مسائل اقتصادی است و در توسعه انرژی بادی مشکلات مضاعف است، امیدواریم با بهبود فضای کسب و کار شرایط این صنعت هم رونق یابد. کاویانی خاطرنشان کرد: اصلاح وضعیت اقتصاد انرژی نیازمند اصلاح قیمت خرید برق است و در صورتی که قیمت خرید برق اصلاح شود، بخش خصوصی در این صنعت سرمایهگذاری خواهد کرد.
رئیس هیئت مدیره شرکت صبا نیرو همچنین گفت: درحال حاضر از هیچ نوع انرژی و سوخت ارزان و با نرخ دولتی استفاده نمیکنیم اما قیمت تمام شده برق ما مثل سایر نقاط دنیاست. وی ادامه داد: سرمایه اولیه مورد نیاز نیروگاههای برق بادی دو برابر نیروگاه سیکل ترکیبی است و اگر چالشهای پیش روی توسعه انرژی بادی برطرف نشود، نمی توان به توسعه این صنعت امیدوار بود.
کاویانی ضمن تاکید بر تامین روان و سریع منابع مالی گفت: در تامین مالی بادی احداث نیروگاههای بادی ناکام بودیم و هیچ یک از کسانی که در این صنعت وارد شدند به منابع مالی قابل حصول نرسیدند. کارشناس مسائل انرژی با اشاره به تقاضا برای تولید ۱۲ هزار مگاوات انرژی بادی توسط بخش خصوصی گفت: وزارت نیرو برای تولید یک هزار مگاوات با بخش خصوصی قرارداد منعقد کرده است، اما هنوز هیچ نیروگاهی احداث نشده و باید روند تامین منابع مالی داخلی اصلاح شود. وی با تاکید بر اینکه از نظر فنی مشکلی برای تولید توربینهای بادی وجود ندارد، مسیر دستیابی به اجازه احداث نیروگاههای بادی را هم فرایندی زمانبر عنوان کرد و افزود: دستگاههای مسئول در این زمینه هماهنگی لازم را ندارند و باید مسیر صدور مجوز برای احداث نیروگاه کمتر شود. رئیس هیئت مدیره شرکت صبانیرو، حرکت دنیا به سمت استفاده از انرژیهای نو، درک ملی در زمینه لزوم واقعی شدن قیمت سوخت و اهتمام وزیر نیرو به توسعه انرژیهای نو را فرصتهای پیش روی این صنعت ذکر کرد و یادآور شد: با تمام توان حاضریم کمک کنیم تا وعده وزیر نیرو برای تولید ۵۰۰ مگاوات انرژی نو در کشور محقق شود.
نشریه پنجره ایرانیان، سال ششم ، شماره 72 ، مهر ماه 1392