ارزان بودن انرژی دلیل ساخت مسکن به شیوه سنتی
1392/07/01

صنعتی سازی ساختمان موجب استحکام بیشتر ساختمان‌ها، افزایش عمر بنا، کاهش هزینه نگهداری بنا بعد از ساخت و کاهش زمان ساخت می‌شود و با این حال برخی از سرمایه‌گذاران مسکن هنوز برج‌های خود را به شیوه سنتی بنا می‌کنند. احمدرضا سرحدی کارشناس مسکن گفت: صنعتی سازی ساختمان موجب تولید بیشتر ساختمان در یک بازه زمانی کوتاه می‌شود. وی گفت: اجرای صحیح صنعتی سازی موجب مقاومت بیشتر و استحکام بالاتر بنا و نیز کاهش مصرف انرژی در زمان ساخت خواهد شد. سرحدی تصریح کرد: آنچه که تاکنون در کشور انجام شده یک صنعتی سازی نیمه کاره بوده چرا که زیرساخت مناسب برای‌ آن هنوز فراهم نیست و با ایجاد کارخانه‌های تولید قطعات و به روز کردن تکنولوژی و نیز آشنایی سازمان‌های نظام مهندسی و کارگرهای فنی و معمارها با این پدیده شاهد رونق در این بخش خواهیم بود.

مهدی وجودی کارشناس مقاوم سازی مسکن گفت: درصد بالایی از ساخت و سازهای خردو کلان در کشور به شیوه سنتی است و برج‌ها که نماد ساخت و ساز هستند همچنان با تکنولوژی روستایی ساخته می‌شود. وی افزود: در سال‌های اخیر ارزان بودن انرژی و ارزان بودن دستمزد تفاوتی برای سازنده در ساخت و ساز سنتی و صنعتی ایجاد نمی‌کرد و اما هم اکنون با افزایش هزینه‌های مربوط به انرژی سرمایه‌گذاران ساختمانی ناچار به استفاده از روش‌های نوین هستند که موجب کاهش هزینه می‌شود. وجودی تصریح کرد: برای گسترش صنعتی سازی بهترین راه شروع از انبوه‌سازی‌ها است چرا که در این صورت شاهد کاهش هزینه‌ها و افزایش قابلیت اطمینان سازه‌ها هستیم.

باقر میلانی عضو انجمن مفاخر معماری ایران با اشاره به اینکه اکثر ساختمان‌های که به شیوه صنعتی ساخته شده‌اند بسیار کم هستند گفت: یکی از بهترین مدل‌های صنعتی سازی در تهران شهرک اکباتان است که همچنان دارای اثرات مثبت در مسکن است. وی افزود: با توجه به اینکه در بعضی از کشورها مانند ترکیه صنعتی سازی بالای 40 تا 50 درصد است، در کشور ما هنوز با استقبال کافی مواجه نشده است. میلانی خاطرنشان کرد: فرهنگسازی مناسب و وضع قوانینی که انبوه‌سازان را مجبور به رعایت صنعتی سازی کند دو راهکار مناسب برای گسترش آن در ساخت و ساز است.

نشریه پنجره ایرانیان، سال ششم ، شماره 72 ، مهر ماه 1392

 

Compare Products
Compare