سخنگوی شرکت ملی گاز ایران، درباره ضرورت رعایت نکات ایمنی در استفاده لوازم گاز سوز به ویژه بخاریها هشدار داد. مجید بوجارزاده با بیان این مطلب گفت: آمار کسانی که پارسال گرفتار مرگ خاموش ( گازگرفتگی ) شدند با 42 درصد کاهش در مقایسه با سال پیش از آن به 227 نفر رسید که البته یک نفر هم زیاد است. وی با تاکید بر تامین گاز مصرفی مشترکان گفت: 65 درصد عوامل منجر به مرگ خاموش را انتشار گاز سمی منواکسید کربن در فضای مسکونی و غیرمسکونی تشکیل میدهد که به دلیل استفاده نادرست از دودکش وسایل گازسوز یا نداشتن دودکش اتفاق میافتد.
وی افزود: با افزایش توجه مردم به نکات ایمنی امیدواریم روز به روز شاهد حوادث کمتری باشیم، انتشار این گاز سمی علائم خاص و آشکاری ندارد و بیشتر حوادث و مرگ ومیرها بر اثر استنشاق آنی صورت میگیرد که به ان مرگ خاموش گفته میشود. بوجارزاده با توجه به فرارسیدن فصل سرما و اغاز استفاده از بخاریهای گاز سوز در برخی مناطق سردسیر کشور توصیه کرد: صرفه جویی منطقی در مصرف گاز، همچنین رعایت توصیههای ایمنی و استفاده از وسایل گازسوز استاندارد در اولویت شهروندان باشد.
بوجارزاده با بیان اینکه خوشبختانه مردم همکاری خوبی دارند، گفت: تامین گاز مشترکان خانگی، در اولویت قرار دارد و البته این بخش خوش حسابترین مشترک هم است. وی افزود : با توجه به امادگی پالایشگاهها، خطوط انتقال و تاسیسات تقویت فشار گاز) و انجام بموقع تعمیرات اساسی، مشکلی در زمینه تامین گاز مشترکان نداریم اما مدیریت مصرف باید در اولویت باشد. سخنگوی شرکت ملی گازایران با اعلام افت دما در برخی نقاط کشور، بر استفاده بهنیه و منطقی گاز و رعایت توصیههای ایمنی هنگام استفاده از وسایل گرمازای گازسوز تاکید کرد و خواستار توجه همه بخشها به ویژه بخش خانگی به مدیریت مصرف گاز در فصل سرما شد.
بوجارزاده با بیان این که در فصول سرد سال (پاییز و زمستان) استفاده از وسایل گازسوز و مصرف گاز افزایش مییابد، افزود: اطمینان از سلامت کارکرد و استاندارد بودن دودکش بخاری، همچنین دقت در نصب اتصالات لوازم گازسوز در پیشگیری از خطر نشت گاز موثر است. او با بیان این که هنگام نصب وسایل گازسوز به ویژه بخاری، اطمینان از باز بودن مسیر دودکش، اهمیت ویژهای دارد، بر نصب کلاهک H در پشت بام نیز تاکید کرد.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران درباره خطرهای استفاده از بخاریهای بدون دودکش گفت: استفاده از این گونه بخاریها تنها در مکانهایی مانند دفاتر و مغازههایی که تبادل هوا به آسانی انجام میشود، مجاز است و استفاده از آنها برای گرم کردن منازل به هیچ وجه توصیه نمیشود. بوجارزاده همچنین نصب آبگرمکن و دیگر وسایل گازسوز در حمام را خطرآفرین و ممنوع خواند و گفت: دودکش آبگرمکن و هود آشپزخانهها نیز نباید از یک لوله یا کانال مشترک عبور داده شود.
آخرین توصیههای شرکت ملیگاز پیش از فرارسیدن فصل سرما را بخوانید:
نشریه پنجره ایرانیان، سال ششم ، شماره 73 ، آبان ماه 1392