استاندار کرمانشاه با بیان اینکه بافت فرسوده قبل از آنکه موضوعی فنی باشد یک موضوع اجتماعی است، فرسودگی بافتهای شهری را یک موضوع چند بعدی دانست و گفت: فرسودگی بافتهای فرسوده تأثیر مستقیم بر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد و مداخله صحیح در این بافتها زمینه بهبود همه این عوامل را فراهم خواهد ساخت.
حجتالله دمیاد، با تأکید بر لزوم بهسازی بافتهای فرسوده شهری، افزود: وسعت بافتهای فرسوده شهری به قدری است که اتکاء به بودجههای دولتی و شهرداریها جهت بازسازی و نوسازی این بافتها به هیچ وجه جوابگوی احتیاجات وسیع سرمایهگذاری در این زمینه نیست. وی با بیان اینکه بیتردید سرمایهگذاری در نقاط برخوردار بیشتر از سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده سودآور است، تصریح کرد: بدون استفاده از سرمایهگذاران بزرگ داخلی و خارجی و توسعه گران عمده از یک طرف و جلب مشارکت مردمی و جمعآوری سرمایههای خرد از طرف دیگر تحقق برنامههای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده غیر ممکن است، بنابراین باید انگیزه سرمایهگذاران را برای سرمایهگذاری در بافت فرسوده افزایش دهیم.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه در بافت فرسوده با اقداماتی که صورت میگیرد زمینههای مناسبی برای احیا، ساماندهی و امکانات رفاهی و خدماتی محقق میشود، افزود: باتوجه به آسیبها و خطرهای بسیاری که بافت فرسوده به همراه دارد، احیای هر مترمربع بافت فرسوده نجات جانی، مالی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ایجاد قابلیتهای سرمایهگذاری بیشتر و افزایش توان اقتصادی مردم را به دنبال خواهد داشت. وی با تأکید بر لزوم برنامهریزی برای تضمین سود سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده، گفت: باید ضمن تکیه بر مردم و نهادسازی و یکپارچگی کامل میان شهرداری، سرمایهگذاران و همه بخشهای مربوطه، در عمل شاهد تحول در این زمینه باشیم و این آسیب جدی که حاکی از فرصت سوزیها و بی توجهیها طی سالیان گذشته بوده به سرعت اصلاح شود و زیبایی و طراوت بیش از پیش برچهره شهر نمایان شود. دمیاد با اشاره به اینکه بدون مشارکت واقعی مردم نوسازی بافتهای فرسوده امکانپذیر نخواهد بود، خاطرنشان کرد: اهمیت نوسازی و ایمنسازی بافت فرسوده شهری به حدی است که باید تمام توان خود را به کار گرفته و با مشارکت خود مردم نسبت به احیای این بافتهای تهدیدآمیز اقدامات قابل توجه و اثرگذاری صورت گیرد.
استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به نقش مهم سرمایهگذاران بومی و توانمند استان، تصریح کرد: بطور قطع و یقین سرمایهگذاران میتوانند سهم بزرگی در نوسازی بافتهای فرسوده ایفا کنند، از این رو از حضور سرمایهگذاران و متخصصان در بافتهای فرسوده استقبال میکنیم. وی در ادامه به فرار سرمایههای بسیار از کرمانشاه طی سالیان گذشته اشاره کرد و گفت: متأسفانه به دلیل نبود امکانات مناسب و عدم توجه سرمایهگذاران کرمانشاهی زیادی از استان رفته و سرمایههای خود را در استانهای دیگر سرمایهگذاری کردهاند که باید برای تشویق این سرمایهگذاران برنامه ریزی مناسبی داشته و زمینه را برای تشویق آنان به حضور تأثیرگذار و کمک به توسعه استان و ارتقای سطح زندگی عمومی فراهم کنیم.
او تأکید کرد: در حال حاضر فرصت خوبی برای احیای بافت فرسوده شهر کرمانشاه فراهم شده و با تمامی توان هر گونه پشتیبانی را از سرمایهگذاری در این امر به عمل خواهم آورد و در همین راستا از دستگاههای اجرایی ذیربط انتظار دارم که نهایت تلاش و جدیت خود را برای جلوگیری از هدر رفت زمان و فرصتها به کار گیرند. وی یادآور شد: سرمایهگذاران و دفاتر خدمات نوسازی باید توجه کنند که فعالیت در زمینه نوسازی و احیای بافت فرسوده نیازمند توجه جدی به انگیزه و رغبت مردم، سرمایه آنان و نحوه ساخت و سازها است، لذا هرگونه اقدام لازم در این خصوص به منظور پیشبرد و تسریع در برنامههای ساماندهی بسیار ظریف بوده که باید با صبر و حوصله آن را پیش برد. وی گفت: پیشنهادها و طرحهای بسیاری را میتوان در بافت فرسوده اجرا کرد که هم روح تعامل اجتماعی و فرهنگی را به این بافتها تزریق و هم اینکه با پویایی بیش از پیش، روح اقتصادی این بافتها را نیز احیا کرد.
او طرحهای مجتمعی و چند منظوره نظیر سیتی سنترها، مجتمعهای فرهنگی - هنری، بازارچهها، موزهها، فرهنگسراها و... ، را از جمله طرحهای تأثیرگذار و قابل اجرا در بهبود و ساماندهی بافت فرسوده ذکر کرد. دمیاد با اشاره به برگزاری جلسه در خصوص ساماندهی بافت فرسوده شهر کرمانشاه که با حضور معاون بنیاد مستضعفان کشور در استانداری برگزار شد، تصریح کرد: به بنیاد مستضعفان پیشنهاد دادهایم که پس از انجام کار کارشناسی و مطالعات لازم برای شناسایی و اختصاص اراضی با کاربری غیر کشاورزی نسبت به احداث شهرکهایی با هزینه و مشارکت سرمایهگذاران، برای افراد سرمایهگذاری که تمایل به سکونت دارند، برنامهریزیهای لازم صورت گیرد. وی تأکید کرد: با این اقدام میتوانیم هزینه دریافتی از سرمایهگذاران را برای ساخت این شهرکها، جهت توسعه و ارتقاء کیفی زیست شهری در مناطق محروم اختصاص دهیم. استاندار کرمانشاه اظهار کرد: با تمهیدات لازم و برنامهریزیهای صورت گرفته باید تلاش کنیم که ضمن توجه به ساماندهی بافت قدیمی شهر کرمانشاه، انگیزهها و زمینههای لازم را برای ماندگاری و تثبیت سرمایههای انسانی این دیار محقق سازیم.
نشریه پنجره ایرانیان، سال ششم ، شماره 73 ، آبان ماه 1392