‌عرضه در بورس کالا را ادامه می‌دهد
1392/08/01

شرکت ملی پتروشیمی ‌به نحوه عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالا انتقاد و در عین حال اعلام کرد عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالایی تداوم می‌یابد، این در‌حالی است که ساز و کار فعلی بسیار شفاف‌تر از گذشته که فروش حواله‌ای و رانتی بود، است.

این در‌حالی است که در ادامه اطلاعیه آمده است: نحوه عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالای ایران مورد انتقاد شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌بوده و باید مورد بازنگری قرار گیرد.شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام موضع رسمی ‌شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌در مورد نحوه عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالای ایران اظهار کرد: عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالا سبب رشد دلال بازی و اخلال در نحوه توزیع شده است.اکنون تمام خریداران محصولات پتروشیمی، از طرف سایت بهین‌یاب وزارت صنعت معرفی می‌شوند، بنابراین مشکل قیمت‌گذاری و کنترل خریداران را باید در نحوه عملکرد شرکت ملی پتروشیمی ‌و وزارت صنعت‌، معدن و تجارت جست‌وجو کرد.

بنا‌بر اطلاعیه ‌روابط عمومی ‌نفت تداوم عرضه محصولات به شکل کنونی مشکل‌زا بوده و رابطه تولید‌کننده و مصرف‌کننده را با خدشه مواجه می‌کند و به همین دلیل باید در نحوه عرضه‌ها بازنگری شود.بر‌این اساس تا زمانی که تولید‌کنندگان بخش خصوصی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌و وزارت صنعت معدن و تجارت در مورد یافتن راهکاری جدید برای فروش محصولات پتروشیمی ‌به توافق برسند، عرضه‌ها در بورس کالای ایران ادامه می‌یابد.این شرکت، اعلام کرده: به نحوه عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالا انتقادهای جدی داریم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌چندی پیش اعلام کرد: نحوه عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس سبب رشد دلالی‌شده و ارتباط سالم بین تولید‌کننده و مصرف‌کننده را از بین برده است.عباس شعری‌مقدم، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ‌پیش‌از این درباره توقف عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس، اظهار کرده بود: هم تولید‌کننده و هم مصرف‌کننده از عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس ناراضی بودند و با توجه به دریافت شکایات بالا، باید درباره عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس فکری کنیم.مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، افزود: با تلاش مسئولین و افزایش تولید، نیاز داخلی کشور را تامین می‌کنیم تا مشکلات برطرف شود.

معاون وزیر نفت درباره مشکلات پیش روی صنعت پتروشیمی ‌گفته بود: علاوه‌بر تحریم‌های خارجی ما دچار تحریم‌های داخلی نیز هستیم و متاسفانه سوءمدیریت سبب مشکلات زیادی شده است البته امیدواریم همانطور که آقای رئیس‌جمهور گفتند با درایت مسئولین مشکلات حل شود و معتقدم وزرای انتخاب شده توانایی حل مشکلات را دارند.ساز‌و‌کار قبلی فروش محصولات پتروشیمی ‌به صورت حواله‌ای بود که از آن به فروشی رانتی یاد می‌شد. پس از ورود این محصولات به بورس و انجام معاملات آنان از این طریق علیرغم مشکلات موجود در روند معاملات که بخشی از آن متاثر از عملکرد شرکت ملی پتروشیمی ‌در کنترل قیمت‌ها بود، روند موجود بسیار شفاف‌تر از گذشته است و در صورت اصلاح عملکرد شرکت ملی پتروشیمی، شفاف‌تر نیز خواهد شد.

طرح جدید دولت برای حذف دلالان پتروشیمی

معاون وزیر نفت با تشریح طرح جدید دولت برای مقابله با دلالان محصولات پتروشیمی ‌با تاکید بر اینکه عرضه پتروشیمی ‌در بورس سبب رشد واسطه‌گری شده و ارتباط بین تولید‌کننده و مصرف‌کننده را از بین می‌برد، گفت: از اینرو عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس را متوقف کردیم.عباس شعری‌‌مقدم درباره توقف عرضه محصولات پتروشیمی ‌و فرآورده‌های پلیمری در بورس، گفت: هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده از عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس ناراضی بودند و با توجه به دریافت شکایات بالا، عرضه محصولات پتروشیمی ‌در بورس را متوقف کردیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌با تاکید بر اینکه با افزایش تولید محصولات پتروشیمیایی، نیاز داخلی کشور را تامین می‌کنیم تا مشکلات به طور کامل برطرف شود، تصریح کرد: در شرایط فعلی علاوه‌بر تحریم‌های خارجی با یکسری تحریم‌های داخلی هم روبرو هستیم.معاون وزیر نفت با اعلام اینکه سو‌مدیریت سبب مشکلات زیادی شده است درباره پرونده پتروشیمی ‌بندر امام بیان کرد: همه باید درباره محیط‌زیست فعال باشیم و از آن حفاظت کنیم و در باره حادثه مرگ ماهیان باید بررسی انجام بگیرد تا علت حادثه مشخص شود.این عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌با بیان اینکه باید یاد بگیریم که قضاوت علمی ‌کنیم و نباید انگشت اتهام را سمت هم دراز کنیم، خاطرنشان کرد: به هرحال دستور داده‌ایم تا به هر قیمتی جلوی آلوده شدن محیط‌زیست گرفته شود حتی اگر این مسئله به قیمت توقف واحدهای تولیدی باشد.در شرایط فعلی برخی از محصولات پتروشیمی ‌و پلیمری مورد نیاز صنایع تکمیلی پتروشیمی ‌همچون انواع صنایع پلاستیک، پلیمرهای مهندسی، پی.وی.سی و انواع مظروفات نایلونی و پلاستیکی در بازار بورس عرضه نمی‌شود و از سوی دیگر صادرات این فرآورده‌ها با چالش‌های متعددی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

نشریه پنجره ایرانیان، سال ششم ، شماره 73 ، آبان ماه 1392

 

Compare Products
Compare