شبکه برق ایران هوشمند می‌شود
1392/06/01

مجری طرح شبکه هوشمند برق از تهیه دانشنامه فارسی اطلاعات شبکه هوشمند برای بهره مندی کاربران خبر داد. دکتر گئورک قره‌پتیان، استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص طرح شبکه هوشمند برق گفت: تحقیقات پایه‌یی این طرح درسال 91 آغاز و شش زیرپروژه برای آن تعریف شد که سه پروژه آن جنبه ملی دارد. وی پروژه اول را مربوط به تدوین اسناد راهبردی شبکه هوشمند دانست و گفت: پروژه دیگر مربوط به طرح آزمایشگاه‌های شبکه هوشمند است به نحوی که براورد شود که به چه آزمایشگاه‌هایی و با چه هزینه ای در شبکه هوشمند نیازمندیم. قره‌پتیان، تهیه یک دانش نامه برمبنای زبان فارسی به نحوی که تمام اطلاعات شبکه هوشمند را در اختیار کاربران قرار دهد از دیگر پروژه های ذکر شده خواند.

وی هدف از تعریف مفهومی به نام شبکه‌های هوشمند را کمبود منابع نیروگاهی و افزایش مصرف انرژی، آلودگیهای زیست محیطی ناشی تولید انرژی با استفاده از سوختهای فسیلی، کاهش ذخایر انرژی سنتی، نابهینگی و عدم چابکی سیستم های سنتی انتقال و توزیع انرژی و عدم امکان کنترل بر مصرف عنوان کرد. قره‌پتیان با ارائه مدلی مفهومی و کلی از شبکه هوشمند، این شبکه را سیستمی مبتنی بر کاربرد مخابرات و فناوری اطلاعات در شبکه های انرژی با هدف بهبود کارایی، قابلیت اطمینان، اقتصاد و پایداری عنوان کرد. وی لایه های زیرساختی شبکه هوشمند را نیز شامل لایه انرژی، لایه مخابرات و لایه اطلاعات و محاسبات دانست. قره‌پتیان بابیان اینکه تاکنون 9 جلسه کمیته راهبری و سه جلسه کمیته اجرایی درخصوص این طرح برگزار شده است، گفت: پیشرفت کار نیزمناسب بوده است.

سازمان سفارش دهنده و بهره برداری کننده طرح کلان ملی شبکه هوشمند برق ایران و پیاده سازی طرح نمونه، وزارت نیرو و کمیسیون ناظر نیز کمیسیون انرژی عتف است. همچنین دانشگاه محوری این طرح پردیس فنی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه همکار نیز دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه فردوسی مشهد است. پژوهشکده مجری در امیرکبیر پژوهشکده ایمنی شبکه است که با اعتبار اولیه سه میلیارد ریال مطالعه خود در این زمینه آغاز کرده است.

Compare Products
Compare