مدیرکل دفتر اقتصاد برق و انرژی وزارت نیرو گفت: استانداردسازی مصرف انرژی و سوخت به منظور بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای صنعتی و تولیدی کشور الزامی است. رضا عفتنژاد در همایش آموزشی استانداردهای معیار مصرف انرژی و نحوه اجرای آنها در صنایع انرژی بر در همدان افزود: بهینهسازی مصرف سوخت از الزامات استاندارد است که از سال ۱۳۸۵ مشمول مقررات استاندارد اجباری شده است. وی ادامه داد: طبق قانون برنامه سوم توسعه، تولیدکنندگان سیمان، آجر، کاشی، سرامیک، گچ، آهک، قند، شکر، روغن نباتی، تایر، تیوپ، فولاد، آهن، روغن موتور و شیشه باید مصرف انرژی را بهینه و استاندارد کنند. وی با بیان اینکه تاکنون ۳۰ فرایند صنعتی در کشور استانداردسازی شده اظهار کرد: معیارها و مشخصات فنی مرتبط با مصرف انرژی، درقالب استانداردهایی برای تجهیزات انرژیبر که در فرآیندهای تولید در صنایع انرژی استفاده میشود، تعیین و تدوین شده است. عفتنژاد افزود: این امر مهم علاوه بر کاهش هزینههای ثابت و جاری واحدهای تولیدی سهم بسزایی در بهینهسازی مصرف انرژی کشور خواهد داشت.مدیرکل دفتر اقتصاد برق و انرژی وزارت نیرو گفت: با واحدهای تولیدی انرژی بر متخلف که برای استانداردسازی صنایع خود اقدام نکنن،د براساس قوانین مربوطه برخورد میشود.
مدیرکل اداره نظارت بر اجرای استانداردهای سازمان استاندارد هم گفت: آموزش، تبیین و تدوین معیارهای مصرف انرژی برای واحدهای صنعتی و تولیدی کشور ضروری است. پریچهر قزلباش در همایش آموزشی استانداردهای معیار مصرف انرژی و نحوه اجرای آنها در صنایع انرژی بر در همدان افزود: تاکنون اقدامات موثری در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی در کشور انجام شده که تدوین ۳۴استاندارد و معیارهای برچسب مصرف انرژی، بهینهسازی انرژی در صنایع، ممیزی انرژی در ساختمانها، تهیه نرمافزارهای مشاور بهینهسازی و فعالیتهای آموزشی و اطلاعرسانی از جمله این اقدامات بوده است.
وی گفت: با توجه به موارد انجام شده همچنان پتانسیلهای بسیاری برای بهینهسازی مصرف انرژی در کشور وجود دارد که در صورت بکارگیری راهکارهای مناسب نتایجی همچون کاهش سطح تقاضای انرژی و بهبود مصرف در کشور را به دنبال خواهد داشت. مدیرکل اداره نظارت بر اجرای استانداردهای سازمان استاندارد ادامه داد:
استفاده از برچسب انرژی در کشور اجباری است، برنامه استانداردسازی از سال ۷۵ آغاز شده و تاکنون در این چارچوب ۴۳ استاندارد تدوین و تبیین شده است. وی افزود: تاکنون معیارها و مشخصات فنی مصرف انرژی حرارتی و الکتریکی و رتبههای انرژی در فرآیند تولید سیمان، تولید مواد پلاستیکی، تولید کاشی و سرامیک کف و دیوار، تولید روغن نباتی، تولید آهن و فولاد، قند و شکر و آجر ماشینی تدوین شده است. مدیرکل اداره استاندارد همدان نیز در این نشست گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی کاهش مصرف انرژی با توجه به محدودیتهای موجود میتواند زمینه ساز تحقق حماسه اقتصادی در کشور باشد. فرهاد تیموری افزود: با توجه به اینکه پایههای درآمد اقتصادی کشور بر اساس نفت و گاز است باید در استانداردسازی مصرف انرژی تلاش کنیم. وی اضافه کرد: هم اکنون در بسیاری از واحدهای تولیدی همچون تولید آجر، سیمان، قند و شکر مصرف بهینه انرژی اجباری است که در صورت تخلف واحدهای تولیدی برابر قانون با آنان برخورد خواهد شد.
او با تاکید بر لزوم توجه به فرایند مصرف انرژی در صنایع انرژیبر گفت: با توجه به کاهش منابع انرژی شناسایی و بکارگیری راهکارهایی برای صرفهجویی در مصرف انرژی در واحدهای تولیدی و صنعتی و همچنین دستگاههای اجرایی ضروری است. وی همچنین آشنایی تولیدکنندگان و صنایع انرژیبر با استانداردهای تعیین معیار مصرف انرژی و کاهش هزینههای انرژی، قوانین و مقررات جاری کشور در خصوص معیارهای مصرف انرژی در صنایع انرژیبر، نحوه بازرسی فنی انرژی و همچنین آشنایی با سامانههای مدیریت انرژی را از جمله محورهای این همایش آموزشی برشمرد.