مجوز پایان کار به ساختمان‌های ضدمحیط زیست ندهید
1391/01/01

 تهران - قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تاسیسات ساختمانها باید برابر با استانداردهای زیست محیطی باشد و در غیر این صورت شهرداری نباید مجوز پایان کار آنها را صادر کند.

 

به گزارش ایرنا ، علی محمد شاعری روزسه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: دستورالعمل استاندارد تاسیسات خانگی و موتورخانه ها تهیه شده و به زودی ابلاغ می شود که در آن بر استاندارد بودن این تجهیزات تاکید شده است.

وی اظهارداشت: کارهای مطالعاتی و برنامه ریزی این طرح انجام شده و از سال آینده اجرایی می شود.

شاعری گفت: در این راستا همچنین تفاهم نامه ای را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد کرده ایم که در آن باید از دستگاههایی استفاده شود که قابلیت فیلتر کردن هوا را با جذب گرد و غبار و کاهش غلظت آلایندگی هوا تا حد استاندارد را داشته باشد.

وی افزود: قرار است از این دستگاهها ابتدا در محیط های عمومی مانند مدارس ، بیمارستان ها و اماکن ورزشی استفاده شود و بعد از آن کاربرد آنها در منازل خواهد بود.

معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دستگاه های موجود توان فیلتر کردن هوا در یک محیط 40 متر مکعبی را دارد و قیمت آن یک سوم دستگاه مشابه است و توان بالایی در جذب ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون را داراست .

وی عمر مفید این دستگاهها را حدود پنج سال اعلام کرد.

*** آزبست

شاعری افزود: پیش از این سالانه حدود 60 هزارتن آزبست وارد کشور می شد که با مصوبه شورای عالی محیط زیست از سال جاری واردات و ترخیص هر نوع آزبست به کشور ممنوع شد و خط تولید حدود 50 کارخانه که با آزبست فعالیت می کردند متوقف شد و مواد بی خطر بدون آزبست جایگزین آن شد.

وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با برنامه ریزی های خود و با همکاری سازمان ها و نهادهای ذیربط ریشه آزبست را در کشور از بین خواهد برد ، ما فقط نگران قاچاق ان به داخل کشور و همچنین ذخیره ای که از قبل در مورد این محصول صورت گرفته هستیم .

*** طرح کاهش آلودگی هوا

وی ادامه داد: طرح ملی کاهش آلایندگی هوای هشت کلان شهر کشور در دولت تصویب شده و منتظر ابلاغ آن هستیم اما تاکنون در پنج کلان شهر با برگزاری جلساتی با حضور استاندار و متولیان این امر طرح های متعددی در این زمینه به تصویب رسیده و برای هر کلان شهر بین 10 تا 15 طرح تعریف و تصویب شده است که از ابتدای سال 91 به مرحله اجرا درخواهد آمد.

شاعری گفت: سوخت ، خودرو ، صنعت ، مصارف خانگی ، فعالیت های عمرانی ، پدیده بیایان زایی در اطراف شهر تهران ، موقعیت جغرافیایی شهر تهران برخی از عوامل آلودگی هوای شهر تهران است که اقدامات صورت گرفته مانند استاندارد کردن سوخت ، خودرو ، مدیریت حمل و نقل عمومی تا حد زیادی در کاهش آلودگی هوا موثر بوده به گونه ای که وضعیت شاخص سلامت هوای تهران امسال نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.

وی با تاکید بر شرایط جوی هوا به عنوان یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا اظهار داشت: زمانی که شرایط اقلیمی در تهران طبیعی است ، آلودگی وجود ندارد به عبارتی 10 ماه از سال شرایط اقلیم در تهران طبیعی است و فقط در ماههای آذر و دی ماه پایداری جوی وجود دارد که دراین زمان پدیده وارونگی هوا رخ می دهد.

شاعری گفت: معابر شهر تهران برای یک میلیون خودرو ظرفیت دارد اما روزانه پنج میلیون خودرو در آن تردد می کند و این در حالی است که 20 درصد خودروها نیز فرسوده اند .

وی در این زمینه افزود: همچنین در شبانه روز 10 هزار خودروی حامل نخاله های ساختمانی در سطح شهر تهران تردد می کنند که بیشترین درصد آنها به حمل بار بیش ار حد مجازاقدام می کنند و اکثر آنها دودزا هستند و علاوه بر آن روزانه هزار اتوبوس دودزا نیز در سطح شهر رفت و آمد می کنند که اگر حجم 50 هزار تن حجم نخاله های ساختمانی را به آن بیفزاییم ، میزان زیادی از آلودگی در سطح شهر ایجاد خواهد شد.

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با اقدامات صورت گرفته توانستیم گازهای آلاینده هوای کلان شهرها به ویژه تهران را به حداقل برسانیم . بر اساس پایش روزانه از اول سال تاکنون میزان غلظت منواکسید کربن در هوای تهران همیشه در شرایط سالم و پاک بود.

با این همه هنوز منابع آلاینده را تا حد مطلوب کاهش نداده ایم اما اقدامات خوبی انجام شده است.

*** مقابله با گرد و غبار

وی در زمینه مقابله با گرد و غبار در داخل کشور گفت: سازمان جنگل ها و مراتع به عنوان متولی امر باید سالانه 100 هزار هکتار بیابان زدایی کند که این کار در حال اجرا ست البته ظرفیت سازمان جنگل ها 400 هزار هکتار است که به دلیل مشکلات مالی امکان پذیر نیست.

شاعری ادامه داد: تاکنون 14 هزار هکتار عملیات مالچ پاشی در استان های جنوبی کشور انجام شده و باید تا پایان سال مالی 30 هزار هکتار در اطراف اهواز و استان خوزستان مالچ پاشی شود و تاپایان برنامه پنجم این رقم باید به 200 هزار هکتار برسد.

وی با بیان اینکه 90 درصد معضل گرد و غبار کشور منشاء خارجی دارد اظهار داشت: متاسفانه کشور عراق جدیت لازم را در رفع این مشکل به کار نمی گیرد و جزو اولویت های آنها محسوب نمی شود که ما از طریق امور خارجه در حال پیگیری هستیم.

*** پروژه های مشمول ارزیابی

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تا قبل از سال 90 حدود 33 عنوان پروژه مشمول ارزیابی زیست محیطی بود که هم اکنون به 53 عنوان طرح بزرگ اقتصادی و عمرانی افزایش یافته است .

وی افزود: تا زمانی طرح هایی که مشمول ارزیابی زیست محیطی هستند مورد ارزیابی قرار نگیرد کارهای اجرایی آنها آغاز نمی شود و خوشبختانه تمام وزارتخانه ها همکاری لازم را داشته اند.

*** امحاء زباله های خطرناک

وی ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته پسماندهای بیمارستانی در سطح شهر تهران تاپایان سالجاری بی خطر سازی می شوند و تمام بیمارستان های کشور نیز تا پایان سال 91 به سیستم بی خطر سازی زباله مجهز می شوند.

شاعری گفت: 16 زباله سوز تا سه ماه آینده در سراسر کشور به بهره برداری می رسد. همچنین حدود 75 تن سموم خطرناک که در سال های گذشته توسط وزارت جهاد کشاورزی ذخیره شده بود نیز تا پایان سالجاری امحاء می شود.

*** حذف گازهای مخرب لایه ازون

معاون انسانی سازمان محیط زیست افزود: امسال جشن پایان استفاده از گازهای فریونی ( CFC) در کشور برپا شد و برای حذف گازهای HCFCکه نوعی جایگزین گازهای CFCبود نیز یک قرارداد 11 میلیون دلاری با دبیرخانه پروتکل مونترال منعقد شد و کار اجرایی آن از سال 2012اغاز شده است.

Compare Products
Compare