ساخت‏ و ساز در پهنه های گسلی محدود می‏ شود

پنجره ایرانیان: رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه باید ضوابط موجود در ساخت‏ و‏ سازها بر روی پهنه‏ های گسلی شکل قانونی‏ تری به خود گیرد از محدود شدن ساخت‏ و ‏ساز‏ها در این پهنه ‏ها خبر داد.
  • دوشنبه 2 آذر 1394 ساعت 9:46

به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در جلسه‏ ای که  با حضور اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورا، پژمان پشمچی ‏زاده معاون شهر سازی شهرداری تهران، نمایندگان وزارت راه و شهر سازی، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران  شهر تهران و همچنین حمزه شکیب عضو سابق شورای شهر تهران برگزار شد، ضوابط ساخت‏ و ساز بر پهنه ‏های گسلی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.

اقبال شاکری در پایان این جلسه گفت : شهر تهران از شهرهایی است که در پهنه‏ های گسلی قرار دارد و با توجه به بارگزاری‏ های سنگینی که در این شهر در حال انجام است خطر زلزله همواره به‏ عنوان یک تهدید دائمی مطرح خواهد بود.

وی ادامه داد: در راستای اهمیت موضوع و این که خطر زلزله دائم گوشزد می‏ شود، کمیته عمران شورا بر اساس برنامه 5 ساله دوم در حال پیگیری دو موضوع به صورت اساسی است؛ نخست بحث کاهش خطرپذیری سیل و در وهله دوم کاهش خطرپذیری زلزله که در مورد اول با ساماندهی قنوات و آب‏ های سطحی اقدامات خوبی در حال انجام است.

شاکری اظهار داشت: اما در بحث دوم شناسایی گسل‏ ها و تعیین محدوده و نیز اجرای ضوابط ساخت و ساز بر روی گسل‏ ها یا کناره‏ های آن به عنوان مهمترین اقدامات در این حوزه مطرح خواهد بود.

رئیس کمیته عمران افزود: در این راستا مطالعات خوبی توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران انجام شده و این مطالعات در طرح تفصیلی نیز گنجانده شده است، به‏ گونه ‏ای که به فرد در هنگام اخذ پروانه اعلام می ‏شود که پلاک مورد نظر در پهنه گسلی قرار دارد و اگر شخص اصرار بر ساخت و ‏ساز دارد باید این موضوع را خود اظهاری کند.

وی اضافه کرد: اگر بر ساخت‏ و‏ ساز در این پهنه ‏ها مصر باشند تمام تمهیدات در ساخت‏ و ‏ساز پهنه ‏های گسلی را باید رعایت کنند که از جمله می ‏توان به آیین‏ نامه 2800 اشاره کرد و البته شهرداری نیز باید یک کنترل مضاعف هم انجام دهد که آیا محاسب برای طراحی سازه‏اش این ویژگی ‏ها و ضوابط را رعایت کرده یا نه .

شاکری گفت: در گام دوم مقاوم سازی ساختمان‏ های موجود یا حتی جابجایی آن باید مد نظر قرار گیرد که این امر نیز دارای اهمیت فراوان است.

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: اقدامی که در اینجا مورد نیاز است شناسایی پهنه‏ های گسلی است. در این راستا با همکاری مرکز تحقیقات مسکن و زلزله و معاونت شهرسازی و برنامه ‏ریزی شهرداری تهران و نیز سازمان پیشگیری و مدیریت بحران باید شناسایی این پهنه‏ های گسلی به صورت دقیق انجام شود و نقشه ‏های آن نیز تعیین شوند. در همین زمینه باید یک بند قانونی برای اعمال ضابطه پهنه‏ های گسلی با این درجه از اهمیت تصویب شود تا دست شهرداری باز شود.

شاکری در ادامه خاطر نشان کرد : آنچه بیش از هر امری در تعیین ضوابط به چشم می آید این است که در وهله اول باید از در پهنه ‏های گسلی تنها کاربری سبک مانند فضای سبز و بوستان ایجاد شود و این موضوع در آیین نامه 2800 نیز تاکید شده است و برای جاهایی که ساخت و ساز نشده این اتفاق بیافتد، اما این امر باید به صورت قانونی باشد که اگر کسی هم پلاکش در این پهنه قرار گرفته باشد شهرداری بتواند با قاطعیت بگوید که فقط این کاربری را به آن می دهیم و اگر این امر از پشتوانه حمایتی و قانونی برخوردار نباشد به سرانجام نمی ‏رسد .

وی یاد آور شد: در مرحله بعد باید توجه داشت که به هیچ عنوان در پهنه‏ های گسلی مبادرت به ساخت ساختمان ‏هایی با اهمیت زیاد نشود مانند ساختمان ‏های عمومی و محل‏ های تجمع و بیمارستان و مدارس و دانشگاه. اگر هم قرار است ساختمانی ساخته شود باید طراحی‏ های ویژه صورت گیرد .

اقبال شاکری گفت: آنچه ما در این جلسه به دنبالش بودیم شکل قانونی و نظارت بر تدقیق موضوعات در ضوابط ساخت‏ و ‏ساز در پهنه‏ های گسلی بوده تا از این طریق بتوان ضریب ایمنی را در این پهنه ها افزایش داد. در همین راستا آقای حمزه شکیب از اعضای سابق شورای اسلامی شهر تهران به عنوان ناظر شورا بر تدقیق موضوعات نظارت خواهند کرد .


ثبت نظر

ارسال