مدیرعامل پروفیل اباذری: رکود صنعت ریشه در سیاست‌های غلط دارد

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل کارخانه تولید پروفیل آلومینیوم اباذری گفت: برای ایجاد توازن میان صنایع آلومینیوم بالادستی و پایین‌دستی، باید از ابتدای کار، تمام سیاست‌های غلطی که در این حوزه و دیگر صنایع کشور، پیاده‌سازی و به اجرا درآمده است، حذف شود اما مسئله این است که همه این سیاست‌های اشتباه تاکنون هرگز تغییر نکرده و تصمیمی هم مبنی بر اصلاح آن، وجود ندارد.
  • دوشنبه 23 فروردین 1400 ساعت 15:56

احد اباذری در گفت‌وگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: کارخانه تولید پروفیل آلومینیوم اباذری از سال 1364 در حوزه تولید پروفیل آلومینیومی شروع به فعالیت کرده است. در ابتدای فعالیت ظرفیت تولید این کارخانه 900 تن بود که طی سال‌های بعد، ظرفیت‌ تولید خود را به سه هزار تن افزایش دادیم. گفتنی است که در سال جدید ظرفیت فعال کارخانه متاسفانه از 10 درصد ظرفیت اسمی نیز کمتر شده است.

وی افزود: یکی از چالش‌های موجود در سال 1399، کمبود نیروی انسانی بود. افراد زیادی هستند که با تامین بودجه مالی معین، اقدام به خرید دستگاه ماینر بیت‌کوین کرده و ماهانه نزدیک به 15 میلیون تومان درآمد کسب می‌کنند؛ بنابراین، عموم افراد در سال گذشته به سمت شغل‌‌های آسان و پردرآمد رفتند.

این فعال صنعتی در خصوص فرایند تولید و تکنولوژی مورداستفاده در این واحد تولیدی، تصریح کرد: تولید پروفیل آلومینیوم در سه مرحله انجام می‌شود؛ ذوب، ریخته‌گری و درنهایت، اکستروژن انجام می‌شود. ضایعات آلومینیومی و همچنین شمش آلومینیوم خریداری کرده و پس از ذوب آن‌ها، در مرحله ریخته‌گری، مواد مذاب را داخل قالب می‌ریزیم و بعد توسط دستگاه استروژن به شکل دلخواه درمی‌‌آوریم. ابن روش، روش سنتی و مرسوم است که در این واحد تولیدی نیز استفاده می‌شود.

اباذری اذعان کرد: اکثر دستگاه‌‌ها و ماشین‌آلاتی که مورداستفاده قرار دادیم، ساخت ایران است. اگرچه می‌توان از دستگاه‌های ساخت کشور اروپا نیز استفاده کرد اما هزینه چندمیلیاردی باید برای تهیه آن‌ها پرداخت کرد و این کار مقرون‌به‌صرفه نیست. همچنین می‌توان دستگاه‌های دست‌دوم از کشور ترکیه وارد کرد و مورد استفاده قرار داد که آن‌هم به دلیل کهنه‌ بودن قطعات، دستگاه بیش از چند ماه دوام نخواهد آورد. دستگاه‌های چینی هم گزینه دیگری است که برخی از تولیدکنندگان از آن بهره می‌برند.

این تولیدکننده پروفیل آلومینیومی در خصوص عدم توازن میان صنایع بالادست و پایین‌دست آلومینیوم، عنوان کرد: قیمت‌گذاری آلومینیوم در کشور هم‌اکنون انحصاری است؛ فقط عده‌ای خاص برای تمام قسمت‌های مختلف صنعت آلومینیوم تصمیم‌گیری کرده و اقدام به قیمت‌گذاری می‌کنند و کسی معترض به این امر نیست اگر هم باشد، صدا به‌جایی نخواهد رسید. همچنین دولت نیز نمی‌تواند در این خصوص اقدامی انجام دهد. البته این معضل، فقط مختص صنعت آلومینیوم نبوده و در دیگر صنایع نیز، این اتفاق بروز پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: باور برخی بر این است که صنایع به خواست نهادهای مختلف اداره می‌شوند اما اصلا این‌گونه نیست. علت تمام نوسانات قیمتی به مدیریت عده‌ای خاص برمی‌گردد. راه‌حل قطعی برای رفع این معضل وجود ندارد؛ مگر حذف سودجویان از صنعت با اجرای قوانین صحیح.

اباذری تاکید کرد: برای ایجاد توازن میان صنایع آلومینیوم بالادستی و پایین‌دستی، باید از ابتدای کار، تمام سیاست‌های غلطی که در این حوزه و دیگر صنایع کشور، پیاده‌سازی و به اجرا درآمده است، حذف شود اما مسئله این است که همه این سیاست‌های اشتباه تاکنون هرگز تغییر نکرده و تصمیمی هم مبنی بر اصلاح آن، وجود ندارد.

مدیرعامل کارخانه تولید پروفیل آلومینیوم اباذری به نکته‌ای تامل‌برانگیز اشاره کرد و افزود: تنها در شهرستان تبریز در حوزه آلومینیوم، حدود 80 درصد از کارخانه‌ها طی سال گذشته تعطیل و نیمه‌تعطیل شده‌اند و متاسفانه کسی هم به دنبال حل این مسئله نیست.

اباذری در پاسخ به اینکه آیا برنامه توسعه‌ای برای سال 1400 در نظر گرفته‌اید یا خیر، گفت: همین‌که بتوانیم به فعالیت خود ادامه دهیم، کار بسیار مهمی را به سرانجام رسانده‌ایم! نزدیک به دو سال است که به علت تحریم و شرایط نامطلوب اقتصادی، حقوق کارگران را خود را از محل ذخیره شخصی پرداخت می‌کنیم و اگر این شرایط ادامه پیدا کند، قطعا در سال 1401، کارخانه را تعطیل خواهیم کرد. می‌توان گفت باید منتظر معجزه باشیم. از طرفی هم با امضای سند راهبردی همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، با ورود تدریجی چینی‌ها به ایران، بازار آلومینیوم ایران به‌سادگی در دسترس آن‌ها قرار گرفته و صنعت آلومینیوم کشور را به روش‌های دلخواه خود اداره خواهند کرد.

وی در خصوص احداث «آلوم‌شهر» در منطقه ویژه اقتصادی لامرد به‌منظور استقرار صنایع پایین‌دستی آلومینیوم و تامین مواد اولیه از سوی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو)، تصریح کرد: خیلی واضح باید ذکر شود که این کار فقط وقت هدر دادن است! چراکه از ریشه سیاست‌گذاری‌های صنعتی اشتباه است و تا زمانی که اصلاحی در این زمینه صورت نگیرد، فقط وقت و هزینه‌های گزاف که باید صرف رشد تولید شود، از بین می‌رود.


ثبت نظر

ارسال