تاثیر رکود بازار مسکن بر صنعت آلومینیوم

پنجره‌ایرانیان؛ عضو هیات ‌مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم گفت: صنعت پروفیل که وابستگی زیادی به ساختمان دارد تا حدود زیادی دچار رکود شده است.
  • شنبه 11 آبان 1398 ساعت 15:55

به گزارش شمانیوز، آریا صادق نیت حقیقی در ارتباط با وضعیت بازار آلومینیوم در سال جاری اظهار داشت: وضعیت کنونی موجب رکود در صنعت آلومینیوم شده و رکود در صنعت ساختمان و سایر صنایع هم بر رکود در این حوزه افزوده است. یکی از موادی که در ساختمان به کار می‌رود پروفیل‌های آلومینیومی هستند که در نمای ساختمان و دروپنجره‌ها به کار می‌رود.

صادق نیت حقیقی درباره تاثیرات بازار مسکن بر آلومینیوم افزود: وقتی بازار مسکن راکد می‌شود، صنعت آلومینیوم را هم با خود به پایین می‌کشد. این اتفاق افتاده است اما ما سعی می‌کنیم با جلوگیری از واردات پروفیل‌های خارجی یک مقدار از آن فشاری که قبلا به دلیل واردات روی صنعت آلومینیوم بود را بگیریم.

عضو هیات‌ مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم در ارتباط با اقدامات برای مقابله با رکود عنوان کرد: سعی می‌کنیم این اندک بازار داخلی، سهم تولیدکننده‌های داخلی شود. در حوزه صنعت، بازار آلومینیوم بهتر بوده اما در حوزه ساختمان نه. صنعت پروفیل که وابستگی زیادی به ساختمان دارد تا حدود زیادی دچار رکود شده است.

وی در خصوص پیش‌بینی خود از آینده بازار بیان کرد: موضوع این است که ساختمان با تثبیت قیمت‌ها و تعیین تکلیف سرمایه‌گذاری، سرمایه‌ها را به سمت خود جذب می‌کند به همین دلیل صنعت ساختمان خیلی در رکود نمی‌ماند. بازار مسکن حالت سینوسی دارد یعنی یک مدت به رکود می‌رود اما مدتی بعد از رکود خارج می‌شود.

صادق نیت حقیقی پیرامون دلایل خروج مسکن از رکود تاکید کرد: دلیل این امر این است که بازار به صنعت ساختمان نیاز دارد. همین‌الان هم به‌آرامی ساختمان در حال خروج از حالت بی‌رونقی است و کمی ساخت‌وساز دوباره شروع شده است. امیدواریم در سال‌های آینده رونق به صنعت ساختمان بازگردد تا پروفیل کارهای ما روزهای بهتری را داشته باشند.

سال نودوهشت ازنظر تلاطم و نوسان قیمت و تامین مواد اولیه سال خوبی بود. به این دلیل که قیمت‌گذاری‌ها در عرضه و تقاضا تغییری نداشت و عرضه هم به‌صورت مستمر ادامه داشت بنابراین تامین مواد اولیه برای واحدهای پایین‌دستی هم شرایط خوبی داشت.

صادق نیت حقیقی در ادامه در خصوص معضلات صادرکنندگان محصولات آلومینیومی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات این است که قیمت مواد اولیه در ایران از متوسط جهانی بالاتر است و بنابراین صادرات این محصولات را با مشکل مواجه می‌سازد. مشکل دیگر پیمان‌سپاری ارزی است زیرا صنعتگران حوزه آلومینیوم باید مواد وارداتی موردنیاز خود را با نرخ ارز آزاد تهیه کنند و در سوی دیگر در سامانه نیما، ارز حاصل از صادراتشان را با قیمت پایین‌تری به دولت بفروشند.

عضو هیات ‌مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران پیرامون شرایط فعلی تولیدکنندگان تصریح کرد: شرایط فعلی موجب می‌شود محصولات ما رقابت‌پذیر نباشند و دولت به‌جای حمایت از صادرکننده، او را جریمه می‌کند. به همین دلیل صادرات محصولات آلومینیومی به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یافته است.

 


ثبت نظر

ارسال