تغییر وضعیت کنونی مسکن با بهبود زیرساخت‌های صنعت ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ محمد فیضیان سازنده منطقه چهار و هفت تهران درباره وضعیت بازار مسکن و بخشودگی عوارض شهرداری برای سازندگان به صما گفت: این بخشودگی عوارض شهرداری تا جایی که در خاطر من است همیشه شب عید بوده است و منحصر به امسال نیست که شهرداری درباره آن صحبت می‌کند. مسئله این است که ساختمان‌سازی آن‌قدر هزینه‌بر شده است که این بخشودگی عملا به کار سازندگان نمی‌آید و به کاهش قیمت مسکن کمک نمی‌کند.
  • دوشنبه 28 آذر 1401 ساعت 10:52

وی درباره چشم‌انداز بازار مسکن ادامه داد: اکنون قیمت مسکن رو به افزایش است و رکود تورمی داریم و کمتر هم معامله‌ای ندارملک می‌شود. بازار اجاره‌بها نیز تورمش از بازار فروش بیشتر خواهد شد می‌شود. با این وضعیت ما اصلا مسکن اولی نداریم. کسی که مثلا آپارتمانی ۸۰ متری دارد می‌تواند چند سال بعد ده متر به آن اضافه کند.

فیضیان خاطرنشان کرد: برخی مصالح یا تورم ندارد یا خیلی جزئی است مثل سنگ یا سرامیک. برخی از مصالح هم هستند وارداتی هستند مانند لوازم آسانسور اما هیچ‌کدام این تورم‌ها آن‌قدر آزاردهنده نیست که افزایش عوارض نظام‌مهندسی است که در قیمت تمام‌شده مسکن اثر می‌گذارد و از جیب مصرف‌کننده در حقیقت خرج می‌شود. هزینه‌های نامحسوسی است فیش عوارض سازمان مهندسی ۱۲ برابر شده است و خود ناظر هم سر ساختمان مبالغ غیرمتعارفی طلب می‌کند که همه این‌ها درنهایت قیمت تمام‌شده مسکن را افزایش می‌دهد. سازنده یک حاشیه سود مشخص دارد، قیمت زمین هم مقدار معینی است، قیمت تمام‌شده مسکن هم مشخص. هرچقدر عوارض بالا برود مصرف‌کننده باید این مبلغ را بپردازد و در حقیقت ضرر می‌کند. پولی که باید صرف استحکام ساختمان شود وارد جیب برخی از ناظران می‌شود البته نه همه آن‌ها اما عمده ناظران این پول را طلب می‌کنند.

این سازنده افزود: خیلی از سازنده‌ها از بازار خارج شده‌اند، هر کارگاهی هم که تعطیل شود ۲ هزار نفر مستقیم و غیرمستقیم بیکار می‌شوند، صنعت مسکن جور تولید کشور را دارد می‌کشد. با این اوضاع بیکاری بیشتری خواهیم داشت.

فیضیان درباره افزایش قیمت یونولیت گفت: این محصول وارداتی نیست، مواد اولیه‌اش وارداتی است؛ اما قبلا در بورس کالا عرضه می‌شد و خیلی‌ها خریداری می‌کردند و در خرده‌فروشی‌ها می‌فروختند. الان حدود ۴۰ روزی است که در بورس فروخته نمی‌شود و افزایش قیمت به همین دلیل است که امیدواریم از این به بعد کمتر شود. البته دلیل دیگر آن این است که گفته می‌شود استفاده از یونولیت در سقف متوقف شود و به‌جای آن از سقف وافل استفاده شود و به نظر می‌رسد این افزایش قیمت کار مافیای یونولیت است.

این سازنده درباره سقف وافل بیان کرد: اگر بدانم باید سقف وافل استفاده کنم خب از اول میلگرد بیشتری مصرف می‌کردم که بتوانم از این سقف استفاده کنم. وافل در ایران ۴ تا ۵ سال است که درباره‌اش صحبت می‌شود و دو سال است بیشتر مطرح شده. تیم اجرایی آن کم‌کم بیشتر می‌شود اما هزینه آن بیشتر است. بتن و میلگرد بیشتری می‌خواهد و به سمت ساخت‌وساز پیشرفته‌تری می‌رود بنابراین خیلی بهتر از یونولیت است اما چون هزینه‌بر است هرکسی نمی‌توانست از آن استفاده کند؛ اما الان با این قیمت یونولیت از وافل استفاده می‌کنند.

وی درباره نمای ساختمان افزود: نما شناسنامه و مهم‌ترین عضو یک ساختمان است. در یک ساختمان ممکن است ۱۰ نفر زندگی کنند اما روزانه هزاران نفر از جلوی آپارتمان‌ها رد می‌شوند. تاکید بر استفاده از معماری ایرانی-اسلامی دست سازنده‌ها را می‌بندد و از طرف دیگر بسیاری از مردم نماهای رومی یا کلاسیک دوست دارند. برخی از سازنده‌ها به نام معماری ایرانی از سنگ ارزان یا آجر ارزان استفاده می‌کنند. یکی آجر قهوه‌ای در نما کار می‌کند یکی قرمز، نه متحدالشکل و یکسان است و کار را درنهایت زشت می‌کند.

این سازنده درباره ذخیره انرژی و پایداری گفت: ما در این زمینه بسیار عقب هستیم. در بحث آب و فاضلاب پمپ‌هایی که برای ذخیره‌سازی آب می‌گذاریم خیلی بهتر از قبل است و مانع هدررفت آب و آب باران می‌شود؛ اما در بخش ذخیره انرژی از دنیا عقب هستیم و برای جلوگیری از هدررفت تنها با استفاده هوشمند سازی می‌توانیم پایداری را بیشتر کنیم که تکنولوژی آن وارداتی است البته می‌توان به این‌سو رفت.

فیضیان در پایان تاکید کرد: اگر همه هزینه‌ها در ایران صرف زیرساخت‌ها شود درنهایت با تحمل یک دهه فشار از وضعیت کنونی می‌توان بیرون رفت. این را نه من سازنده که اقتصاددان‌ها می‌گویند.

 


ثبت نظر

ارسال