نخعی: بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور متولی مشخصی ندارد

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: برای بهینه‌سازی مصرف انرژی قوانین متعددی در کشور وجود دارد که در چرخه معیوب افزایش روزبه‌روز میزان مصرف و تلاش برای افزایش تولید مغفول واقع شده است.
  • یکشنبه 13 آذر 1401 ساعت 10:3

مصطفی نخعی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره راهکارهای مدیریت ناترازی گاز در سطح کشور، بیان کرد: متاسفانه چند سالی است که کشور با ناترازی گاز مواجه شده است و میزان مصرف از تولید در فصول سرد سال پیشی گرفته است. در این شرایط هم باید میزان تولید را افزایش داد و هم میزان مصرف را کنترل کرد تا بتوانیم ناترازی را مدیریت کنیم. تمرکز مسئولان در این چند وقت بیشتر بر روی مدیریت مصرف بوده است. امروز گفته می‌شود بخش خانگی خط قرمز ما است منتها مصرف گاز در سایر بخش‌ها محدود می‌شود، حتی به‌جای گاز در برخی از حوزه‌ها فرآورده نفتی می‌سوزانند.

 

فرآورده نفتی که می‌تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد را در نیروگاه‌ها می‌سوزانیم

وی در ادامه اظهار کرد: فرآورده نفتی که ما می‌توانیم به‌راحتی صادر کنیم تا عایدی اقتصادی برای کشور داشته باشد در فصل سرد سال در نیروگاه‌ها و واحدهای تولیدی می‌سوزانیم که هم درآمد ارزی را از بین می‌برد و هم آلودگی زیست‌محیطی برای کشور ایجاد می‌کند و هم هزاران خسارت به کشور وارد می‌شود.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: متاسفانه امروز ما با چرخه معیوب افزایش روزبه‌روز مصرف و سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید مواجه هستیم، تا کی قرار است مدام مصرف بالا برود و ما نیز به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری در تولید باشیم.

نماینده مردم نهبندان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: لازم است که بهینه‌سازی مصرف انرژی در سطح کشور جدی گرفته شود. ما برای این موضوع قانون هدفمندی یارانه‌ها، قانون هوای پاک، قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر را داریم اما به آن‌ها عمل نمی‌شود. علت اصلی آن این است که بهینه‌سازی در سطح کشور متولی مشخصی ندارد. بهینه‌سازی یک موضوع چندبخشی و بین وزارتخانه‌ای است. اتفاقا بخش زیادی از انرژی در واحدهای تولیدکننده انرژی یعنی خود پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها به هدر می‌رود.

 

پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها خود بخشی از انرژی را هدر می‌دهند

وی در ادامه تاکید کرد: خود پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها خودشان انرژی را هدر می دهند، راندمان خیلی از نیروگاه‌ها پایین است و با راندمان ۲۰ الی ۲۵ درصد در حال فعالیت هستند درحالی‌که نرم دنیا بالای ۵۰ درصد است. فکر نمی‌کنم که در کوتاه‌مدت بتوانیم این ناترازی را با افزایش تولید جبران کنیم. کار منطقی این است که ما با بهینه‌سازی میزان مصرف را کنترل کنیم. قرار نیست مصرف مدام افزایش یافته و ما نیز مدام تولید را بالا ببریم.

نخعی افزود: البته ظرفیت تولید گاز در سطح کشور بیشتر از این‌ها است و حتما باید در این حوزه سرمایه‌گذاری شود، حداقل باید با سرمایه‌گذاری همین سطح از تولید را حفظ کنیم. اگر در این بخش سرمایه‌گذاری نکنیم و با افت فشار چاه‌های گاز مواجه شویم همین تولید امروز را نیز نمی‌توانیم حفظ کنیم.


ثبت نظر

ارسال