سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی ساختمان‌ها رونمایی شد

پنجره‌ایرانیان؛ سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی در ساختمان‌ که به مدد فعالان فناور یک شرکت دانش‌بنیان پیاده‌ شده است، امروز با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور رونمایی شد.
  • چهارشنبه 23 مهر 1399 ساعت 10:15

به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری در مراسم رونمایی از سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی در ساختمان با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های فعال در بهینه‌سازی انرژی، افزود: این کسب‌وکارها نوآوری را در ذات خود دارند و نقشی اثربخش در ترویج فرهنگ بهینه‌سازی انرژی ایفا می‌کنند؛ بنابراین باید زیست‌بومی ایجاد شود تا به این حوزه ورود کنند، اگر اقتصاد این فرآیند با مساعد کردن محیط تبدیل ایده‌ها به کسب‌وکار شکل بگیرد، شاهد تحول در ایجاد ارزش‌افزوده و اشتغال ضمن حفظ منابع ارزشمند انرژی خواهیم بود.

وی از آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پیاده‌سازی ایده‌های نوآورانه حوزه بهینه‌سازی انرژی به‌ویژه در ساختمان‌ها گفت و ادامه داد: رعایت این استانداردها نیازمند مشوق‌ها و حمایت‌هایی است که معاونت علمی همچون گذشته از آن حمایت می‌کند. آماده‌ایم از شرکت‌های دانش‎‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه انرژی ساختمان حمایت کنیم تا به این حوزه ورود پیدا کنند.

ستاری به دربرگیرندگی بالای حوزه بهینه‌سازی انرژی اشاره کرد و یادآور شد: نه‌تنها اقتصاد انرژی، بلکه حوزه‌های فناوری و خدمات در این چرخه نقش‌آفرین شده است. ارزش‌افزوده و درآمدهای این حوزه به‌قدری جذاب و رقابتی است که می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری طیف گسترده‌ای از استارتاپ‌ها در بخش انرژی ساختمان شود.

در این مراسم همچنین پیروز حناچی شهردار تهران ادامه داد: بحث برقی کردن موتورهای دوچرخ، برقی کردن اتوبوس‌های شهر تهران و همچنین توسعه مسیرهای پیاده و دوچرخه جزو برنامه‌هایی است که با حمایت و همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال می‌کنیم.

وی همچنین گفت:‌ موضوع اجباری شدن بیمه در ساختمان هم یکی از سیاست‌های ما است و معتقدیم سازندگان با اهداف اقتصادی باید به سمت کاهش مصرف انرژی در ساختمان بروند.

حناچی با اشاره به ‌ضرورت تدوین مشوق‌ها برای مالکان ساختمان‌های رعایت‌کننده بهینه‌سازی انرژی گفت: باید محدودیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی برای مصرف‌کنندگان بهینه و کسانی که مصرف بالاتری دارند در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به نرخ مصرف انرژی در کشورهای گوناگون و جایگاه ایران در این حوزه گفت: کشور چین با ۳.۲ میلیون تن، آمریکا با ۲.۲ میلیون تن و هند با ۹۰۰ هزار تن مصرف جزو بالاترین کشورها در جدول هستند. ایران اما با مصرف ۲۵۸ هزار تن در رده ۱۱ قرار دارد.

بر اساس اعلام معاونت علمی، سامانه شناسنامه انرژی در ساختمان (BEID) سامانه‌ای تحلیلی و آماری است که با هدف بهبود عملکرد سیستم‌های انرژی در صنعت ساختمان طراحی شده است. این سامانه برای ثبت اطلاعات و داده‌های مربوط به کیفیت ساخت، تجهیزات مرتبط با پوسته ساختمان‌های جدید و پایش نحوه بهره‌برداری پس از اجرای راه‌کارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های موجود برای ذینفعانی چون سیاست‌گذاران، کاربران دولتی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در بهینه‌سازی مصرف انرژی تهیه و راه‌اندازی شده است.

پروژه اصلاح سیاست‌ها و تحول بازار برای افزایش کارایی انرژی در بخش ساختمان با هدف افزایش کارایی انرژی ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری که خود منجر به کاهش انتشار آلاینده‌های محیط‌زیستی خواهد شد با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌عنوان ناظر ملی، برنامه عمران سازمان ملل متحد به‌عنوان ناظر بین‌المللی و کمک بلاعوض صندوق تسهیلات جهانی محیط‌زیست، از آگوست ۲۰۱۶ میلادی شروع به کار کرده است.

این پروژه سه دستاورد دارد که عبارت‌اند از: ۱. بررسی و بازبینی اسناد سیاستی، به‌منظور طراحی برنامه راهبردی و عملیاتی بین بخشی و اجرای آن، ۲. ارزیابی و صحت سنجی پروژه‌های پایلوت کارایی انرژی و محیط‌زیست در ساختمان‌های نمونه، ۳. ایجاد تحول در ساختار بازار انرژی بخش ساختمان با آموزش تمام ذینفعان زنجیره ارزش کارایی انرژی و محیط. بر همین اساس سامانه شناسنامه انرژی در ساختمان مربوط به دستاورد نخست این پروژه است که امروز رونمایی شد.

در روند پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در ساختمان، آزمایشگاه انرژی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجهیز شد. استفاده از این تجهیزات برای شرکت‌های خدمات انرژی، استارتاپ ها و شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم خواهد شد. علاوه بر این آموزش‌های لازم برای بهره‌برداری از این تجهیزات که عمدتا برای انجام ممیزی‌های انرژی پوسته ساختمان به کار گرفته می‌شوند، توسط اساتید و متخصصان مرکز ارائه خواهد شد.

تجهیزاتی که در این مرکز به کار گرفته شده، ازاین‌قرار است: سرعت‌سنج (گوی داغ)، دستگاه پایش و تشخیص گاز شیشه‌های دوجداره، دستگاه قابل‌حمل تحلیل گاز، دستگاه اندازه‌گیری داده‌های آب و هوایی، دستگاه اندازه‌گیری قابلیت گسیل (گسیلندگی)، سیستم درب دمنده، حسگر صفحه‌ای بسیار حساس اندازه‌گیری جریان حرارت، ثبت‌کننده داده، دستگاه اندازه‌گیری قابلیت گسیل شوندگی و حسگرهای جریان حرارت انعطاف‌پذیر.


ثبت نظر

ارسال